Patiëntprofielen

Lavendel Hybrida
Een student, ongeveer twintig jaar oud

Studenten dienen de koers voor hun professionele toekomst te bepalen en de “verantwoordelijkheden van het leven” zullen de kinderlijke zorgeloosheid vervangen. Constante stress en examendruk kunnen snel een stempel drukken op hun gemoed. Wanneer permanente buitensporige eisen leiden tot angstige gedachten, innerlijke rusteloosheid en als gevolg daarvan slaapstoornissen, kunnen op een bepaald moment ook fysieke symptomen merkbaar worden.

Lavendel Latifolia
Een werkende vrouw, ongeveer 35 jaar oud

Vooral vrouwen zijn echte multitaskers in onze samenleving. Naast het werk vallen ​​ook de opvang van de kinderen en huishoudelijke taken op hun schouders. Kortom: de complete organisatie van het dagelijks leven en het huishouden. Sommige vrouwen hebben last van deze dagelijkse evenwichtsoefening tussen werk en gezin. De permanente overbelasting en overweldiging kan leiden tot innerlijke rusteloosheid en zelfs angstgevoelens om het allemaal niet meer aan te kunnen.

Lavendel Hybrida
Een werkende familieman, ongeveer 45 jaar oud

Hoe zeker is mijn baan? Kan ik mijn gezin een financieel onbezorgde toekomst blijven bieden? Druk om op het werk te presteren en het zien van banenverlies bij andere bedrijven kunnen een enorme psychische druk veroorzaken. De huidige arbeidsmarkt vraagt ​​van ons een grote flexibiliteit. Dit kan leiden tot aanhoudende zorgen, fysieke en mentale symptomen zoals innerlijke rusteloosheid, nervositeit, angstig humeur en slecht slapen.

Lavendel Latifolia
Een vrouw, rond 40, die voor haar familieleden zorgt

Vroeg of laat komen we er mee in aanraking: onze ouders, schoonouders of levenspartners worden, net als wijzelf, ouder. Veel ouderen of zieke mensen worden opgevangen door hun familie en thuis verzorgd. Een grote verantwoordelijkheid die zijn plaats moet vinden in het dagelijks leven en die ons vaak over onze fysieke en mentale grenzen duwt. Dit kan resulteren in aanhoudende spanning en rusteloosheid, angstgevoelens en slaapstoornissen.

Lavendel Hybrida
Een vrouw, ongeveer 55 jaar oud

Op deze leeftijd bevinden de meeste vrouwen zich in de menopauze - een levensfase die merkbare bijwerkingen veroorzaakt door hormonale en fysieke veranderingen. Tezelfdertijd verandert ook het dagelijks leven: de kinderen verlaten het huis en op het werk kan je voor nieuwe, toekomstgerichte beslissingen komen te staan. Sommige vrouwen zijn in deze periode minder veerkrachtig. De gedachten worden overheerst door alledaagse en toekomstige zorgen. Er komt een echte carrousel van gedachten op gang die eenvoudigweg niet kan worden gestopt. Het resultaat is vaak fysieke en mentale symptomen zoals innerlijke rusteloosheid, nervositeit, angstig gemoed en slecht slapen.

Lavendel Latifolia
Een weduwe, ongeveer 65 jaar oud

Op jonge leeftijd lijkt het leven eindeloos en vol perspectieven. Maar hoe ouder we worden, hoe meer we ons zorgen maken over onze toekomst. We merken dat onze energie en veerkracht door de jaren heen afnemen. Bovendien kunnen we ingrijpende ervaringen meemaken, zoals het verlies van een partner of sterfgevallen in onze vriendenkring. We maken ons ook steeds meer zorgen over onze eigen gezondheid: Hoe lang blijf ik nog gezond en fit? Hoe lang blijf ik nog onafhankelijk van mijn kinderen of verzorgend personeel? Als deze malende gedachten niet meer tot rust komen, gaan rusteloosheid, angstige stemmingen en bijhorende slaapstoornissen ons des te meer vergezellen.Laseaxan® is een geneesmiddel op basis van lavendelolie voor volwassenen. Laseaxan® mag niet gebruikt worden in geval van verminderde leverfunctie. Laseaxan® wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en mag niet worden ingenomen door vrouwen die borstvoeding geven. Gelieve voor gebruik aandachtig de bijsluiter te lezen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Vraag raad aan uw apotheker. Vergunninghouder: Dr. Willmar Schwabe GmbH & Co. KG.